При инцидента загинаха шестима души, а 20 бяха ранени

Съдът остави в ареста жената, обвинена за катастрофата с автобус на магистрала „Тракия” в петък.

Първи СНИМКИ и ВИДЕО на шофьорката, обвинена за катастрофата на "Тракия"

29-годишната Цвета Таскова е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост.

Съдът счете, че има достатъчно доказателства за това, че по непредпазливост е причинила смъртта на шестима души и е ранила повече от 20 души.

 

Утежняващо вината обстоятелство е фактът, че скоро преди това е задържана да шофира с алкохол.

Таскова е барманка, която работи зимата в зимните курорти, а лятото – на морето. За това лято планирала да работи в Гърция. Това беше и една от причините съдът да я остави в ареста.  

ЦВЕТА ТАСКОВА ПРЕД СЪДА - СНИМКИ

Таскова влезе в съдебна зала безмълвна и със скрито лице.

Попитан защо прокуратурата иска най-тежката мярка за неотклонение, наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов обясни, че е защото „може да се укрие”.

„Планирала да работи в Гърция и предвид миналото, че е карала пияна”, обясни Ангелов.

Цвета се разплака в зала и поиска прошка от близките на загиналите, на пострадалите пожела бързо оздравяване.

„Такова деяние може на всеки да се случи. Така че това може да е лична трагедия на всеки един от нас. Ние сме хора, дали сме съдии, или прокурори трябва да сме малко хора”, коментира Мирослав Ангелов.

С Цвета работят психолози. Засега как се е случил тежкият инцидент остава загадка. За прокуратурата виновна е само Цвета.

„От множеството свидетелски показания, има удар в предна лява гума и т.н. Подробности ще се установят от автотехническа експертиза, не съм математик това ми беше най-слабият предмет”, заяви още Мирослав Ангелов.

Чака се автотехническата експертиза.

„Експертното заключение на една автотехническа експертиза ще бъде това, което ще трябва да даде механизма на произшествието. Пътниците не могат да бъдат принудени да си сложат коланите. Всеки един от нас трябва да има индивидуалното съзнание, че като пътник, когато види знак за поставяне на колан, трябва за своята собствена безопасност да го изпълни”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Засега Цвета остава в ареста. Адвокатите й ще обжалват.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.