Израелският военен министър Либерман подчерта, че страната му няма да допусне засилването на Иран по северните си граници

„Израел няма да приеме ограничения за своите "действия" в Сирия от Русия или от която и да било друга страна“, каза министърът на отбраната Авигдор Либерман, цитиран от БГНЕС.

Саудитският крал осъди намесата на Иран в арабските дела

"Ние ще запазим пълна свобода на действие и няма да приемем каквито и да било ограничения, когато става дума за защита на нашите интереси в областта на сигурността", каза Либерман в телевизионно интервю. Той отново обвини основния враг на Израел, Иран, че се опитва да укрепи военните си позиции в съседна Сирия.

Путин отправи предупреждение към Израел във връзка със Сирия

"Няма да толерираме засилването на иранската военна сила в Сирия под формата на военни пристанища и летища и разполагането на оръжия там", каза Либерман. На 9 април седем ирански военнослужещи бяха сред 14-те убити при въздушния удар срещу базата на ВВС Т4 в Сирия, като Иран и Русия обвиниха Израел за атаката.

Израел: Ако Иран се опита да ни навреди, ще свалим Асад

Руският президент Владимир Путин призова израелския премиер Бенямин Нетаняху да не предприема никакви действия, които биха могли допълнително да дестабилизират ситуацията в Сирия. Израел се опита да избегне прякото участие в гражданската война в Сирия, но призна за опитите си да ограничи доставките на оръжие за ливанската шиитска групировка "Хизбула", която е един от основните му врагове.

Израел: Няма да позволим Иран да се окопае в Сирия

„Хизбула“, също като Иран и Русия, подкрепя сирийския президент Башар ал-Асад във войната.

Нетаняху изрази "пълна подкрепа" за ударите, извършени от САЩ през уикенда срещу Сирия заради предполагаемата употреба на химическо оръжие. 

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.