Лидерът на опозицията Никол Пашинян също е потърсил медицинска помощ

Десетки души са ранени в арменската столица Ереван в сблъсъци между полицията и демонстранти, които протестират срещу задържането на власт на бившия президент Серж Саркисян, който бе предложен за премиер, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Протестиращите преминаха в шествие в центъра на града по призива на опозиционния лидер Никол Пашинян и се насочиха към парламента, блокирайки основните улици. Полицията разположи ограждения в близост до парламента, които демонстрантите се опитаха да преминат. Тогава полицаите използваха шумови гранати.

Поне 9 души ранени след експлозия в заведение в Ереван

Общо 46 души, сред които Пашинян и шестима полицаи, са потърсили медицинска помощ за рани от телените ограждения и осколки от гранатите, съобщи здравното министерство.
"Ние сме мирни хора. Целта ни е да попречим, без прибягване към насилие, на Серж Саркисян да ръководи страната трети пореден път", заяви по-рано днес Пашинян, а до него демонстранти скандираха "Армения без Серж!"

Арести и пострадали във Франция при антиправителствени протести (ВИДЕО)

Управляващата Републиканска партия на Армения днес официално издигна кандидатурата на 63-годишния Серж Саркисян за премиер. Гласуването в парламента, с което Саркисян най-вероятно ще бъде избран на ключовия пост в бившата съветска република, се очаква утре.

Израел удари позиции на "Хамас" в Газа, 14 загинали при сблъсъците (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Народът направи избора си на парламентарните избори, като гласува за Републиканската партия на Армения. Право на държащата мнозинство партия е да избере премиера", заяви говорителят на управляващата партия и заместник-председател на парламента Едуард Шармазанов.
"Никой няма да ни спре да гласуваме утре за нашия кандидат Серж Саркисян", увери той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.