Тя е разработена от студентка в Алабама

Студентка от университета в Алабама е разработила прототип на смарт браслет, който предупреждава полицията и звъни на близки при нападение, пише в. "Дейли мейл".

На външен вид бижуто наподобява обикновена гривна с два реда перли. Но изобретателката Джаюн Пател го е снабдила с много екстри. Те могат да се окажат изключително полезни при нападение от сексуално естество, които са често явление в университетските градчета. В повечето от случаите момичетата, станали жертва на агресия, не могат да сигнализират навреме органите на реда.

Българи създават „умна“ маска, която да пази от мръсния въздух

Този проблем е решен в браслета на Джаюн Пател със силна аларма, която се активира в момента на нападението. След това автоматично се обаждате до спешния телефон 911 и до набор от предварително програмирани телефони, за да се потърси помощ.

"Умна жилетка" превръща бездомни кучета в улични пазители

При смарт гривната не е необходимо натискането на никакви допълнителни копчета. Тя сама преценява, благодарение на сензорите и на машинното си обучение, кога притежателката е станала жертва на насилие. В артикула са вградени сензори за натиск, GPS, микрофони и др.

ривната е свързана чрез смартфона с блутут връзка и веднага реагира на претърпяна агресия чрез специалния си алгоритъм. Тя дава индикации дали жертвата е в изправено положение или лежи на земята. Когато бъде пусната в продажба, гривната ще струва около 40 долара. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.