"В петк имаме среща да обсъдим това, което те смятат, че може да се доосъвършенства", добави тя

"Смея да твърдя, че условията за работа в мините са добри. Колегите, разбира се, имат право, имат възможност да искат определени неща, свързани с оптимизиране на работата. Така, че ние в петък, надявам се, да можем да проведем среща с тях и в рамките на тази среща да обсъдим това, което те смятат, че може да се доосъвършенства". Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова в отговор на въпрос за обявен миньорски протест, информира БГНЕС.

Отново смъртен случай в рудник "Ораново"

Относно промените, които се готвят в Наредбата за сградната инсталация, енергийният министър заяви, че през 2013 г. е направена промяна в нея, има обжалване за наредбата и по отношение на формулата, на базата, на която се разпределя т. нар. "такса сградна инсталация".

Двама миньори загинаха в Полша при силно земетресение (ВИДЕО)

"Излезе решение на ВАС, което на първо място казва, че промяната, направена 2013 г. не отговаря на изискванията. Съдът се е позовал на определени аргументи. Ние ще ги анализираме подробно, защото официално все още това решение не е постъпило в министерството. И от друга страна, съдът казва, че по една от компонентите от формулата, която е факт от 2007 г. и по която е имало много дебати през годините, съдът смята, че има компоненти, които могат да бъдат преработени", каза още Теменужка Петкова.

КОБАЛТОВИ ДЕЦА: 4-годишните, които стоят зад смартфона ви (ГАЛЕРИЯ)

Тя посочи, че предстои сериозна работа и анализ в министерството на енергетиката.

КЪРВАВИТЕ ДИАМАНТИ: Децата, които работят до изнемогване в мините (ГАЛЕРИЯ)

"Ще видим всичко, което съдът е постановил в свое решение, ще направим преглед и ще намерим най-доброто решение за българските потребители", каза Петкова. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.