Президентът се срещна с генерал Къртис Скапароти

Модернизацията на Българската армия е задължително условие за утвърждаването ни като надежден съюзник в НАТО, заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО по операциите генерал Къртис Скапароти, съобщава БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Германската армия - без пари, оборудване и подготовка

България участва активно в инициативите на НАТО и трябва да положи необходимите усилия за модернизацията на Въоръжените си сили съобразно стандартите на Алианса в името на сигурността на своите граждани, подчерта още държавният главасъобщиха от прессекретариата му.

Генералният секретар на ООН: Иде нова Студена война

Тръмп посочи Германия като пример за назидание

Президентът Радев запозна генерал Скапароти с целите на предстоящия по-късно тази седмица Консултативен съвет за национална сигурност. „Необходимостта от модернизиране и осъвременяване на способностите на българските въоръжени сили е от ключова важност и ще продължавам да настоявам за политическа воля в тази сфера, за да може страната ни да изпълнява ефективно задълженията си на съюзник“, каза още държавният глава.

ЕС и НАТО са готови за нови действия срещу Сирия

Путин изрази съжаление за обединението на Германия: Проявихме некомпетентност

По време на разговора Румен Радев и Къртис Скапароти обсъдиха инициативите на Европейския съюз в сферата на отбраната. Общо бе разбирането, че усилията на ЕС и НАТО за изграждане и развитие на отбранителни способности трябва да се допълват. „Общоевропейските проекти, които развиват и надграждат настоящите способности на държавите членки, следвайки неотлъчно стандартите на НАТО, са от полза за сигурността на гражданите“, заяви държавният глава.

До 2025 г. бюджетът за отбрана ще стигне 2% от БВП

Полша: Германия е "гратисчия" в НАТО, заплашва единството

Генерал Скапароти даде висока оценка на приноса на българските военнослужещи в мисиите на НАТО и благодари на България за активното ѝ участие в ключови инициативи на Алианса. „България оказва незаменима подкрепа на НАТО във всичките му ключови инициативи. Ученията, които се провеждат на територията ѝ, са ефективни и полезни“, заяви върховният главнокомандващ генерал Скапароти. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.