Саудитският външен министър се срещна с генералният секретар на ООН

Саудитска Арабия потвърди готовността си да изпрати войски в Сирия заедно с други държави, за да стабилизира ситуацията в тази страна, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
"Водим разговори със САЩ, водим ги още от началото на сирийската криза" през 2011 г., заяви саудитският външен министър Адел ал Джубейр на обща пресконференция с генералния секретар Антониу Гутериш в Рияд, съобщава БТА.

Ирански генерал със заплахи за унищожението на Израел

"Бяхме предложили на правителството на Обама, че ако САЩ изпратят военни сили, Саудитска Арабия и други държави биха обмислили да изпратят войски в този контингент", каза той.
"Това не е нова идея", отбеляза Джубейр в отговор на въпрос за информация от в. "Уолстрийт джърнъл", че САЩ се опитват да съставят контингент от арабски войски за стабилизирането на Сирия.

Саудитският крал осъди намесата на Иран в арабските дела

Саудитска Арабия подкрепя и помага за въоръжаването на сунитски бунтовнически групировки, които се бият срещу подкрепяните от шиитски Иран войски на сирийския президент Башар Асад. Тя е и член на ръководената от САЩ коалиция за борба с групировката ИДИЛ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.