Актрисата от "Полицаите от края на града" разкрива какво е усещането да се снима в сериала

Албена Михова е родена на 18 април 1975 г. във Варна в семейство на актьори.Обучава се две години в школата към театъра в родния си град, след това завършва кукли във ВИТИЗ. Като студентка влиза в предаването "Хъшове". После работи в Малък градски театър "Зад канала", играе и в други. В момента е в Сатиричния театър. Участвала е в редица телевизионни предавания - "Пълна лудница", "Денсингстарс" и "Като две капки вода". Преди 3 години отвори своя детска актьорска школа, а отскоро зрителилите могат да я видят в ролята на Маргарита Желева в първия български комедиен полицейски сериал на NOVA - "Полицаите от края на града".  

- Забавлявахте ли се по време на снимките? Славна компания сте се събрали в сериала.

- Естествено, че това е по-скоро работа, и то напрегната работа. Но като много се преуморим и станем едни такива шегобийни, почваме с майтапите. Има всякакви моменти. Разбира се, че работата трябва да е забавление преди всичко. Аз се забавлявам с моята вече толкова години. Гледам така и да репетирам, и да играя, и да снимам. Да не натоварвам околните.

По темата

- Как ще се развива тази твоя героиня?

- Е, ще видите. То и не се знае какво ще остане при монтажа. Затова и не смея да говоря предварително.

- Значи и на теб ти е интересно да гледаш?

- Да, като ново ми е. Харесва ми как ни се получава. Мисля, че е успешен сериалът ни. Доста се постараха колегите. Доколкото виждам по рейтинга и коментарите, хората го харесват. Дай Боже да има и втори сезон. Пък е и екшън, има и сериозни моменти, всичко има. Хората имат нужда и да се посмеят.

- По-добре ли се чувстваш в комедийни роли?

- В свои води съм. Е, би ми било любопитно да се пробвам и в друго. Но човек трябва да прави това, което умее най-добре. Разбира се, отворена съм и към нови неща. Надявам се искрено да ми се случат.

- В театъра къде да те гледаме?

- Вече не работя в" Зад канала", в Сатиричния съм. Но там имам да доигравам доста спектакли. Тепърва ще започвам репетиции в Сатиричния. Предстои ми спектакълът "Как се обира банка". Играя в няколко частни спектакъла, които са много приятни за гледане. Смешни, но не повърхностни халтури, както ги наричат някои. Знаеш ли, за някои хора хуморът е хал тура. А всъщност е нещо много трудно. Бих препоръчала на зрителите да не идват да оценяват, а да се забавляват или да страдат с героите. Много е важно да отидеш на театър с настройка, че отиваш на нещо различно, ново, нещо, което ще те откъсне от тъпото ежедневие.

Какво още разказва Албена за детето си и кариерата, може да прочетете във вестник Всичко за семейството. 

Не пропускайте премирния епизод на "Полицаите от края на града" утре точно в 21.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за поредицата ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Полицаите от края на града” във Facebook.