Оказва се, че у нас за болестта се знае малко

Велопоход в четири големи града събра колоездачи в подкрепа на българите, които страдат от хемофилия. Оказва се, че у нас за болестта се знае малко, а болните често са подложени на дискриминация.

Абитуриенти с бели тениски в подкрепа на децата с хемофилия

Шествието мина през централни софийски булеварди и завърши в Южния парк. Велообиколки имаше и в Пловдив, Варна и Бургас. В нея се включиха стотици българи. Инициативата се провежда за поредна година, а целта е обществото да научи повече за така наречената „кралска болест”.

Велопоход в подкрепа на болните от хемофилия

Макар за първи път да се качва на колело, Стивън може да се похвали със завидни умения. За разлика от повечето деца, той трябва да се пази дори от най-безобидното нараняване. Момченцето страда от хемофилия - генетично заболяване, при което кръвосъсирването е затруднено, а вътрешните кръвоизливи могат да застрашат живота. Инжекции поддържат доброто здравословно състояние на момчето.

Хемофилията се оказва непозната за мнозина. Неотдавна болестта на Стивън създала проблем в детската градина, в която приели детето. Майката на момченцето се надява повече хора да научат за болестта.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.