От тях може да се възползва всеки, който няма възможност да си наеме адвокат

Безплатна правна помощ за социално слаби. Консултацията може да се направи по телефона. На разположение са и 11 специално създадени за целта центрове от Националното бюро за правна помощ.

Средно 12 души звънят всеки ден на телефона за правна помощ. От другата страна на слушалката седят юристи с дългогодишен опит. Съветите получават безплатно.

От безплатната помощ може да се възползва всеки, който няма възможност да си наеме адвокат. Нуждаещият се предоставя данните си и се прави проверка, удостоверяваща, че търсещият помощ е социално слаб.

Рени Ненова губи сина си преди година. Докато разхождал кучето си, синът й направил забележка на група футболни симпатизанти, един от тях го нападнал. След известно време на легло 47-годишният мъж починал. Рени разбрала за безплатната правна помощ и така се запознала с адвокат Веселин Дойкин. Така нападателят е осъден на 3 години затвор и на 100 000 лв. кръвнина.

Случаите като този на Рени вече са десетки. Сред тях и този на Тихомир Пенов, който три месеца работил, но без заплата и без договор. След правна консултация получил полагащото му се възнаграждение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.