То било предназначено за офицерския състав, провеждащ изпитанията на кораба преди първото му плаване

Менюто от първия обяд, сервиран на борда на потъналия кораб "Титаник", беше продадено на търг за 100 000 британски лири, съобщи Би Би Си.

Продадоха писмо от „Титаник“ на търг за рекордна сума

Наддаванията бяха организирани от аукционната къща "Хенри Олдридж" в град Девайзес, графство Уилтшър. Менюто е било запазено от втория офицер на "Титаник" Чарлз Лайтхолър.

Лондонски туроператор организира посещения до "Титаник"

На листа са описани ястията, които са били подадени за изпълнение от техническия състав по време на първите тестове на лайнера на 2 април 1912 година. На борда на най-големия и най-съвременен за този момент кораб в света били сервирани по избор телешки бульон, печено пиле, агнешко с гарнитура от грах и картофи, пудинг, круши и кафе.

"ТИТАНИК" ЗАД КАДЪР: Как са заснети култовите сцени? (ГАЛЕРИЯ)

Менюто било предназначено за офицерския състав, провеждащ изпитанията на "Титаник" преди първото му плаване. То се състояло на 10 април 1912 година от британското пристанище в Саутхамптън.

Преди да изпълни първия курс по посока Ню Йорк, Чарлз Лайтхолър предал менюто на своята съпруга. Той се оказал най-старшият по чин офицер, оцелял след катастрофата и починал дълги години след нея - през 1952 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.