Изнудваният инвеститор се срещал само веднъж с кметицата на "Младост", пишело в протокола по делото

Соченият за посредник при предаването на подкупа, за който беше арестувана кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, е заявил, че пуснал парите (70 000 евро) в кашонче в колата на задържаната. Въпросният мъж – Петър Дюлгеров, бивш управник на столичния район, не споменавал Иванчева да е видяла как пликът с белязаните банкноти се озовава в автомобила й. Това заяви в ефира на „Здравей, България” адвокатът на кметицата Марин Марковски.

Бизнесменът, който твърди, че е изнудван от Иванчева: Няма заговор

Той отрече ръцете й да са светели като „коледна елха”, както преди дни обяви прокуратурата. Тя имала следа от веществото, с което били маркирани парите, само по няколко квадратни сантиметра от външната част на дясната си длан.

Елхата на прокурорите по това дело ще е много тъмна”, категоричен бе Марковски.

Заместник-кметът на „Младост“: Няма заговор срещу Иванчева (ВИДЕО)

Той каза още, че според обвинението Иванчева е поискала подкупа на 13 април в столичен мол. За това обаче нямало абсолютно никакви доказателства. Липсвали и записи от охранителни камери, които да показват кметицата да влиза в търговския обект.

В протокола пише, че соченият за изнудван инвеститор Александър Ваклин е бил само веднъж в кабинета на Иванчева. Тогава тя се държала много хладно и едва не го изгонила”, каза Марковски. И подчерта, че това били думи на самия Ваклин, записани в протокола.

СЛУЧАЯТ "ИВАНЧЕВА": Тя сама си поискала парите и определила мястото на срещата

Защитата все още не е получила никакви СРС-та, за които се твърди, че има по случая, заяви адвокатът.

Появиха се свидетелски показания от членове на КОНПИ, че те били чули разговори за искане на подкупа”, каза още Марковски.

Цялото интервю гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.