Кейт Мидълтън стана майка на момче

Кейт Мидълтън роди момче. Това е третото дете в семейството на херцогинята на Кеймбридж и британския престолонаследник принц Уилям. Двойката вече се радва на 4-годишния Джордж и малката Шарлот, която само след седмица ще навърши три годинки.

Бебето е проплакало за първи път в 11.01 ч. местно време в лондонската болница "Сейнт Мери".

СНИМКИ НА ЩАСТЛИВИЯ БАЩА ВИЖЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Малкият принц, който е пети поред за наследяване на трона, тежи 3900 кг. Той идва на бял свят в деня, когато католиците отбелязват Гергьовден.

Принц Уилям е присъствал на раждането. До момента името на новороденото все още не е обявено официално. Засега фаворити на букмейкърите са Артър, Албърт, Фредерик, Джеймс и Филип. Именно Артър е едно от имената както на принц Чарлз, така и на принц Уилям.

Уилям и Кейт вече получиха поздравления за новия член на семейството си от кралския дворец, както и от британския премиер Тереза Мей. 

Новината за новороденото кралско бебе беше съобщена така: "Бъкингамският дворец с гордост съобщава за раждането на принц в деня на Свети Георги 2018 година! Бог да пази Кралицата!"



След това, за да бъде спазена кралската традиция, пред Бъкингамския дворец беше поставена прокламация в златна рамка, в която се съобщава за раждането на принца. Само няколко часа след раждането принц Уилям доведе в болницата принц Джордж и принцеса Шарлот. След това всички заедно напуснаха болницата. 



Раждането на момченцето създава прецедент в историята на британската монархия. За първи път момиче - принцеса Шарлот, ще бъде преди брат си сред претендентите за наследник на трона.

През 2013 година беше отменен закон, датиращ от XVIII век, според който само мъже могат да наследяват британския престол.  

Новият принц е шестият правнук на кралица Eлизабет Втора и пети поред наследник на трона след по-големия си брат - 4-годишният Джордж и 2-годишната си сестра Шарлот. Преди тях са баща им принц Уилям и дядо им принц Чарлз.

Вижте още: 

2 МЕСЕЦА ПРЕДИ РАЖДАНЕТО: Кейт Мидълтън блесна на наградите БАФТА (СНИМКИ)

Какво ще се случи в дните след смъртта на Елизабет II? (ГАЛЕРИЯ)

Кейт Мидълтън се впусна в танц с мечето Падингтън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-смешните реплики на британското кралско семейство (ГАЛЕРИЯ)

10-те най-емблематични сватбени рокли в историята на модата (ГАЛЕРИЯ)

Най-смешните изказвания на британското кралско семейство (ГАЛЕРИЯ)

Как са изглеждали Уилям и Хари в първия им учебен ден (СНИМКИ)

Принц Джордж тръгна на училище (ВИДЕО+СНИМКИ)

Как Кейт Мидълтън погазва кралския протокол (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.