На финала "сините" ще се изправят срещу Славия

Отборът на Левски се класира за финала в турнира за Купата на България след равенство 2:2 в реванша с ЦСКА-София, предаде БГНЕС. След успеха с 2:0 в първия мач, днес играчите на Делио Роси стигнаха до равенство 2:2 и така с общ резултат от 4:2 елиминираха своя съперник по пътя към финала на 9 май, където ще срещнат състава на Славия. Това ще е първи финал в турнира за Левски от 2015 година насам, когато загубиха драматично от Черно море. За последно „сините“, които имат във витрината си 25 купи на страната, вдигнаха трофея през 2007 година.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Около 20 задържани преди мача „Левски”-ЦСКА

Срещата на Националния стадион започна по мечтан начин за „сините“, които откриха резултата още в 6-ата минута след страхотно попадение на Жорди Гомес. Испанецът се възползва от лошо изчистена топка от бранител на „армейците“ и с бомбен шут от воле с левия крак не остави никакви шансове на Черниаускас. Отговорът на „червените“ дойде в 16-ата минута, при която голмайсторът на тима Фернандо Каранга се озова на чиста позиция, но ударът му бе спасен от Божидар Митрев.

Цацаров: Нужни са тежки мерки срещу футболното хулиганство

В 27-ата минута играчите на Левски останаха с човек по-малко, след като Хали Тиам получи директен червен картон. Опорният полузащитник влезе брутално в краката на Каранга и заслужено бе изгонен от главния арбитър Николай Йорданов. Вследствие на тежкото влизане пък Каранга получи контузия и трябваше да напусне принудително терена.

Определиха Лионел Меси за най-високоплатения футболист в света

След почивката наставникът на ЦСКА-София опита да засили атакуващата мощ на своя тим, пускайки в игра Едвин Джеси. Това определено раздвижи играта на „армейците“, които успяха да изравнят в 57-ата минута с гол на Хеан Бланко, който се възползва от колеблива изява на Митрев и от близка дистанция вкара за 1:1. Само три минути по-късно „червените“ стигнаха до нов гол чрез Енрике Рафаел, който засече с глава центриране отдясно на Станислав Манолев. Попадението обаче бе отменено поради засада.

ПОЛИЦЕЙСКА БЛОКАДА: Вечното дерби се играе при засилени мерки за сигурност

Малко по-късно играчите на Левски сложиха край на интригата с втори гол във вратата на Черниаускас. В негов автор се превърна Серджиу Буш, който се разписа в 65-ата минута след отлична асистенция на Паулиньо. Това бе трети гол на румънския нападател в полуфиналните сблъсъци срещу „армейците, след като реализира и двете попадения за успеха на своя тим в първия мач.

Крайното 2:2 оформи Роланд Алберг в 82-ата минута след нова грешка на Божидар Митрев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.