Вицепремиерът отговори на критиките на БСП

„Това й е работата на опозицията – по всеки повод да прави прояви или да иска оставки. Подразнихме се, разбира се”. Това заяви в ефира на NOVA вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Каракачанов покани Нинова на бира, искал да си поговорят като българи

„Разбирам да критикуваш, но да излезеш и да кажеш: „Тези са лоши. Ние като бяхме в предишното правителство за едната година управление на Орешарски свършихме това и това”. Когато не си направил нищо и всяко твое управление е свързано с провал и предсрочно сваляне от улицата, да говориш колко си велик и ще оправиш нещата – изглежда ми чисто политически”.

„Политиците трябва да търсят това, което ги обединява в името на националния интерес, а не това, което ни разединява”, заяви Каракачанов.

Относно критиките за това кой ще ремонтира военните самолети, Каракачанов заяви:

„Кои десни ме критикуват? Няколко бивши паркетни генерали, завършили академии в Съветския съюз – сега първи НАТО-вци. Ще си правя МИГ-овете, защото са нужни на българската армия, а не за да се харесвам на този или онзи”.

Каракачанов подчерта, че има подкрепата на правителството по този въпрос.

„Нямаше как да го направя, ако нямаше финансовата подкрепа на правителството”, заяви министърът.

Освен това Каракачанов изтъкна, че от 1 година заплатите на полицаите, военните и учителите и минималната пенсия са се увеличили.

„На последния КСНС БСП бяха против да се дават допълнителни средства за сектор Сигурност. За пръв път от 7-8 години в армията се увеличиха заплатите с 10-15%. Минималната пенсия стана от 164 лева на 200 лева. Малко ли е като процент?”, попита Каракачанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.