4 от тях са в болница

Пет деца са пострадали при взрив на бутилка с неустановена течност в Добрич. Две от тях са настанени в многопрофилната болница в града, като едото е с травма на гърба, получена от удърната вълна.

Другите две деца са транспортирани в специализираната очна клиника във Варна.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО, КЪДЕТО Е ИЗБУХНАЛА БУТИЛКАТА

Тежка катастрофа отне живота на 2-месечно бебе

Децата, на възраст от около 10 години, играели в двора на Студентските общежития в Добрич, собственост на "Жилфонд Инвест". По думите на живеещата в същата сграда Стела Иванова, децата са намерили буркан, пълен с бяла течност, който по време на играта им се взривил.

Въоръжен с нож нападател уби 9 деца в Китай

"Просто са си играли зад блока. Намерили са отнякъде този буркан. Нас, живущите, ни съмнява, че е изкаран от мазетата", каза Иванова.  

Дете пострада, след като футболна врата падна върху него (СНИМКИ)

Директорът на многопрофилната болница в Добрич д-р Трифон Йорданов обясни, че две от децата са настанени в отделения по ортопедия и травматология, с изгаряния по крайниците. Едно дете е прието в неврохирургия с травма в областта на гръбначния стълб.

"Слава Богу са в добро общо състояние. Поне засега нямаме съмнение за някакво неблагоприятно събитие. Започнали сме необходимото лечение. Касае се за множество малки травми по тялото, включително долни крайници, тяло, лице, горни крайници, вследствие на взривната вълна", коментира д-р Любомир Божков от МБАЛ - Добрич. 

По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.