Инцидентът е станал на пътя Шумен-Бургас

18-годишен шофьор е катастрофирал с кола, в която возел още петима души, четирима от които – непълнолетни, съобщават от МВР.

Сигнал за пътния инцидент, станал малко преди разклона за село Кълново, бил получен преди  09:30 часа тази сутрин. Насочените към мястото  екипи на пътна полиция и спешна помощ установили,  че е катастрофирал 18-годишен водач на кола с варненска регистрация, който  се движил в посока от Шумен към Бургас.

Кола удари кран за битова газ на „Симеоновско шосе”

По първоначални данни той е загубил контрол над автомобила, след поднасяне се е  ударил  в крайпътната мантинела вляво, а след удара колата се е върнала вдясно на пътя по посоката на движението си. 

По същото време през този участък минавал с личната си кола полицейски служител, който не бил на работа. Виждайки, че има пострадал пътник, полицаят го натоварил на автомобила си и го откарал до болницата в Шумен. Останалите пътници също били прегледани от медицински екипи.

Шофьор загина на място при катастрофа на пътя Айтос - Бургас

Няма информация за сериозно пострадали. Водачът е тестван за алкохол, пробата му е отрицателна. 

Работата по изясняване на причините, довели до инцидента продължава.  Мястото на произшествието временно се регулира от полицейски екипи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.