Не пропускайте да си припомните най-запомнящата се битка днес от 16.00 ч. по NOVA

Най-родолюбивото предаване "Аз обичам България" тази неделя по NOVA е посветено на 24 май, Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. Зрителите ще си припомнят любопитни факти и за самото предаване, докато се наслаждават на битката между отборите на двамата капитани.

В редиците на Андрей Слабаков се състезават легендарната певица Роси Кирилова и шоуменът Иво Танев. Обичаната Фамилия "Тоника" има достоен представител в лицето на Милица Божинова, рамо до рамо с певицата Луна, която участва във VIP Brother 2015. Младите попълнения в двата отбора идват директно от болница "Свети Кирил" на хитовия сериал "Откраднат живот" по NOVA – красивата актриса Ралица Паскалева се състезава за честта на Слабаков, докато нейният екранен партньор Наум Шопов-младши подкрепя Иван Ласкин.

Много обрати предстоят преди последния капитански въздушен двубой. Ралица Паскалева се проявява като верен фен на "Аз обичам България", постигайки своеобразен рекорд за най-много познати картини в "Нарисувай това". Асоциативното мислене в "Златни ти уста" провокира може би най-забавния момент за сезона, а екстравагантната Луна е в центъра на вниманието по време на "Рожден ден". Същевременно инициативата "България на длан – макети на открито", която подкрепя предаването, продължава и след финала – с набирането на дарения, необходими за изграждане на уникалния парк.

"Аз обичам България" се завърна с пети сезон в ефира след три години прекъсване и бързо се наложи като една от най-гледаните продукции. Големият повод за гордост е изключителната популярност сред българските ученици и учители, които използват игрите в предаването като занимателен начин за поднасянето и дебатирането на знания. Няколко училища вече организираха вътрешни състезания по модела на популярното шоу, като постоянно се получават запитвания от цялата страна. Така освен да забавлява и да припомня любопитни и малко известни факти за родината, "Аз обичам България" се утвърди в предаване с мисия и положителен социален ефект.

Не пропускайте епизода на "Аз обичам България" – тази неделя от 16.00 ч. по NOVA.