Събират се пари за дете, чийто баща е пострадал при катастрофа

Пари за дете, чийто баща е тежко пострадал при катастрофа, се събират чрез фалшив Facebook профил. За измамата сигнализираха зрители на NOVA.

Името на въпросното дете е Десислав Георгиев. Когато потребители предлагат да му помогнат като разгласят случая чрез медиите, той категорично отказва. Оказва се, че нито един от приятелите на момчето в социалната мрежа не го познава лично.

Измамник пазарува с фалшиви пари (ВИДЕО)

На профила липсва лична информация. При вглеждане личи, че снимките са различни. Посочен е само родният град на Десислав – Девин. Но има указание за превеждане на даренията – по банкова сметка. Дарители също има, става ясно от благодарствени постове с посочени имена и суми.

От справка в банката, към която се води сметката за дарения, разбираме, че не е драителска, а на името на физическо лице - Магдалена Любенова Дюлева от Неделино. Екипът на NOVA също получи указания и изпрати пари чрез куриер в Неделино. Благодарностите от фалшивия профил не закъсняха. В съобщенията, които Десислав изпраща, пише, че парите се превеждат на името на леля му.

След разговори с познати на Магдалена Дюлева обаче става ясно, че тя няма племенник.

Екипът на NOVA потърси и самата Магдалена. Първоначално тя опитва да излъже за самоличността си. Минута по-късно обаче се издава.

България върна на Турция издирван за голяма финансова измама

Придружаваме Магдалена Дюлева до клон на банката, за да бъде проверено състоянието на сметката й. Тя обещава да я закрие.

От банката блокираха картата, понеже е имало грешка. Ще се оправят нещата и парите ще бъдат върнати на тези, които са пуснали”, обещава жената.

Профилът продължава да набира популярност. А от банката получаваме отговор, че такава сметка все още съществува, въпреки уверенията на Дюлева, че ще я закрие. Парите също не са върнати на жертвите.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.