Хора от различни професии работиха безвъзмездно за реализацията на новия видеоклип, посветен на инициативата

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя има за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да осъществят идеите си на практика.

Отвъд думите ПРОМЯНАТА е много повече от социална инициатива на Нова Броудкастинг Груп. ПРОМЯНАТА е всеки един човек, който посвещава малка частица от времето и уменията си, за да промени средата, в която живеем, към по-добро. ПРОМЯНАТА са социалните предприемачи, менторите, екипът на Reach for Change България, служителите на Нова Броудкастинг Груп, експертите, които участват в различните етапи на инициативата. Но ПРОМЯНАТА започва с всички тези хора и продължава с всеки, който избира да помага по различни начини.

Точно такива, вдъхновени от ПРОМЯНАТА, хора взеха участие в реализирането на новия мащабен клип, посветен на инициативата. Професионалисти от различни сфери, носещи ПРОМЯНАТА в себе си, инвестираха времето и уменията си напълно безвъзмездно в подготовката и реализацията на видеоклипа - екипите на Clamer Production Studio и студио Cinemotion, фотографите Диляна Флорентин и Стефан Славов, кетъринг компанията Rai Catering и служители на Нова Броудкастинг Груп.

Предизвикани от техния ентусиазъм и в навечерието на старта на петото ѝ издание, попитахме някои от ключовите за инициативата хора защо е важна ПРОМЯНАТА.

Юрий Вълковски – изпълнителен директор Reach for Change България

"ПРОМЯНАТА започна през 2014 г. и оттогава помогна на хиляди деца от цяла България. Благодарение на инициативата, всяка година десетки социални проекти получават обучения, финансиране и медийна подкрепа и с това допринася за тяхното разрастване и устойчивост. Само през 2017 г. проектите на ПРОМЯНАТА достигнаха до над 25 000 деца и младежи - сред тях има стотици деца с увреждания, както и такива, които живеят в бедност. Само един от примерите са курсовете по плуване за незрящи деца, организирани от ПараКидс. Но ПРОМЯНАТА не е насочена само към деца с тежки проблеми, тя помага и на още десетки хиляди деца да получат нови знания, да развият потенциала си и да бъдат по-добре подготвени за живота."

Петя Терзиева – директор „Маркетинг и комуникации“ Нова Броудкастинг Груп

"За нас в Нова Броудкастинг Груп ПРОМЯНАТА е мисия – не просто да осигурим по-добро бъдеще за децата на България, а да ангажираме максимално много хора по пътя, с които да я осъществяваме заедно. Всяка година служители на компанията инвестират уменията и времето си в нашата обща кауза. Подкрепата - медийна и финансова, която осигуряваме на Героите на ПРОМЯНАТА, допринася за развитието на вдъхновяващите идеи на социалните предприемачи в инициативата. Заедно с партньорите ни от Reach for Change България работим по нея вече 5 години и резултатите са наистина впечатляващи, а мащабът ѝ става все по-голям."

Георги Манов – режисьор на видеоклипа, Clamer Production Studio

"С голямо вдъхновение и без никакво колебание целият екип на Clamer Production Studio се включи в изработката на видеоклипа на ПРОМЯНАТА. Каузата за по-добро бъдеще на децата на България е кауза на всеки на един от нас и инициативата ни вдъхнови изключително да работим по реализацията на видеото. Искахме да покажем как реално влияе ПРОМЯНАТА на средата, в която живеем – ние и нашите деца и как всъщност всички, ангажирани с инициативата, носят ПРОМЯНАТА в себе си. За екипа ни това беше един от най-смислените и креативни проекти, върху които сме работили."

Павел Благов - ментор в ПРОМЯНАТА и служител в отдел „Дистрибуция“, Нова Броудкастинг Груп

"Вярвам, че всеки пълноценен човек трябва да е съпричастен с проблемите на цялото общество. Инициативи като ПРОМЯНАТА дават възможност на обществото да компенсира донякъде несъвършенствата в държавната система в България. В ПРОМЯНАТА човек може да избере къде, как и колко да вложи от своята енергия. Ако имаш късмет, може да промениш голямата картинка, но дори и да успееш да промениш живота само на 10-15 човека, в края на деня си струва усилията."

"Ти си ПРОМЯНАТА", защото всеки един от нас може да помогне – по всякакъв начин и защото вдъхновението, което носят Героите на ПРОМЯНАТА, е толкова силно, че няма как да не се предава от човек на човек.

В реализацията на клипа безвъзмездно участваха:

Eкипите на Clamer Production Studio и студио Cinemotion: Георги Манов, Атанас Бързаков, Красимир Андонов, Георги Пашков, Благослав Николов, Кирил Ковачев, Марио Попов, Генади Иванов, Велизар Джабраилов, Любомир Гоцев, Димитър Петров - Цайса, Владимир Варадинов, Георги Георгиев - Гогунде, Александър Петров, Свилен Николов, Марин Пановски, Фотографите Дилян Флорентин и Стефан Славов, Кетъринг компанията Rai Catering