Великобритания е една от държавите с павилиони на тазгодишния форум, а освен нея такива ще имат Италия, Холандия и България

Хиляди представители на IT индустрията от цяла Европа идват на поредното издание на “Webit Festival Europe" през юни. Това е знак за значимостта на събитието като място за бизнес в сферата на информационните технологии.

Изкуственият интелект заменя мобилните технологии

Голямата новина тази година е, че за първи път правителството на Великобритания финансира английски компании да участват във форума в България след малко повече от месец.

“Посланието на британското правителство към бизнеса е: "Покажете своите иновативни продукти на Webit Festival Europe”. България има основание да се гордее с това как светът започва да я възприема - и тепърва ще берем резултатите от този труд!”, коментира Пламен Русев, основател и организатор на Webit. 

През 2017 година Webit събра в София Тех Парк 5000 посетители от над 90 държави, а повече от 300 лектори споделиха безценен опит от водещите световни компании, за да ни помогнат да се адаптираме към тенденциите, които през следващите няколко години ще променят живота ни из основи.

Освен Великобритания павилиони на тазгодишния форум ще имат още Италия, Холандия и България. Фестивалът е водещото технологично и дигитално събитие на Председателството на Съвета на ЕС и ще се проведе от 25 до 27 юни в София. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.