Случаят коментира Николета Атанасова, председател на Българската камара за охрана и сигурност

„Не е лесно да се откраднат половин милион лева, това изисква предварителна подготовка и познаване на пропуските в системата за сигурност”. Така Николета Атанасова, председател на Българската камара за охрана и сигурност, коментира случая в Монтана, при който фалшив инкасо служител задигна близо половин милион лева от магазин.

Фалшив инкасо служител обра половин милион лева от магазин в Монтана

„В този случай има пропуски и от страна на охранителната фирма и от страна на клиента – в случая магазина. Охранителната фирма трябва да е подала списък с имената на служителите, които имат право да взимат инкасото. Охранителната фирма е направила график на взимането на инкасото – очевидно е един път в седмицата. За един такъв магазин, който генерира сериозен оборот, един път в седмицата е апетитно за криминалния контингент”, заяви Атанасова.

 „От страна на магазина вероятно са познавали човека – може да е настоящ служител, бивш служител.  Предвид на това, че не са го проверили, може би това е практика”, коментира Атанасова.

САМО ПО NOVA: Разказ от първо лице за обир за стотици хиляди

 По думите й ако магазинът няма охранител, който да извърши тази проверка, задължението е на касиерката, която трябва да се увери, че предава парите на оторизиран служител.

 „Не е изключено и самата касиерка да играе в схемата”, заяви Атанасова.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.