Актрисата бе отличена за своето изпълнение от зрителите с приза “Любима актриса в сериал” на първите награди “NOVA подкрепя българските филми”

“Имам доста награди, но тази е различна. Отличието любим актьор на зрителите е най-осмислящото тази професия, за всеки един в тази гилдия. Тя някака стои над всички останали категории. Признанието на зрителя, заради когото ти си се решил да се посветиш на тази професия, ти дава крила и увереност, че трябва да бъдеш там, където си избрал”, сподели Йоана Буковска-Давидова по повод приза “Любима актриса в сериал”, който публиката ѝ присъди на първите награди “NOVA подкрепя българските филми” за ролята ѝ на Виолета Захариева в хитовия сериал “Откраднат живот”. Тя разказа за невероятната емоция пред Мирослава Иванова в “Събуди се”.

“Ролята на Виолета Захариева в “Откраднат живот” е едно пътешествие, което отне две години от живота ми. Период на тотално посвещаване и потапяне в един чужд живот. Влязох в тази роля една, а излязох друга. Всеки процес на сцената или екрана трябва да променя както мен чрез персонажите, които играя, така и зрителя да се променя чрез мен и да не бъде същият след това. Виолета ме научи да бъда по-смела и уверена. Силните характери трудно се издържат, но ти дават своите дарове и научаваш нови неща за себе си”, смята актрисата.

“Това беше пътешествие, което ме заведе при един екип, който е като семейство. Срещнах се с много различни млади колеги и съм обнадеждена за киното ни”, разкри Йоана Буковска - Давидова.  

Какво още разказа Йоана Буковска - Давидова за своята професия и живот, гледайте във видеото от “Събуди се”.

Не пропускайте "Откраднат живот: Критична точка" от вторник до петък от 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново в NOVA PLAY.