Натали Наскова и Велина Шентова са в неизвестност от няколко дни

Две български момичета изчезнаха в САЩ. Издирват ги от няколко дни. Ученичките са обявени за издирване от полицията в Чикаго. 

16-годишната Натали Наскова и Велина Шентова - на 18, били неразделни.

Българка изчезна на остров Крит, мъжът й намерен обесен

Полицията разследва случая като бягство от дома. Властите предполагат, че момичетата са избягали с по-възрастни от тях мъже, които вероятно са членове на най-голямата латиноамериканска улична банда в света. Според доклад на службите за сигурност въпросната групировка се занимава с трафик на хора, наркотици и оръжие. Има случаи, в който членовете й са осъждани и за убийства.

Бандата се свързвала с момичета, които са податливи на манипулации и лесно могат да бъдат убедени да избягат от дома си. Впоследствие те били склонявани към проституция.

В Мексико арестуваха мъж, замесен в отвличането на 43-ма студенти

Бащата на Велина казва, че за последно тя е била видяна на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, стар познайник на полицията.

От дома на Натали пък липсвали дрехите и зелената й карта. Въпреки че документът й за пребиваване в САЩ е у нея, ако тя тръгне да напуска страната, ще бъде задържана, тъй като е непълнолетна. Велина обаче не може да бъде спряна, защото има навършени 18 години.

Още по темата гледайте във видеото.

Кореспондент: Галина Петрова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.