Предаването получи призове за разследваща журналистика

Екипът на "Господари на ефира" бе удостоен с три отличия за разследваща журналистика за 2018 година от Фондация "Радостина Константинова" по време на церемония, която се проведе на 14 май.

Репортерът Виктория Симеонова бе отличена със студентската награда и получи стипендия и грамота. Репортерът Мариета Димитрова от Благоевград бе наградена с приз за разследващ журналист на регионално ниво по случая със злоупотребите и пропуските при саниране по Националната програма за енергийна ефективност.

Голямата награда за разследваща журналистика на фондацията заслужено получиха главният ръководител на репортажния екип на "Господари на ефира" - Красимир Луканов и репортерът Боби Ваклинов за случая по разкриването на схема за изнудване на бизнеса от служители на НАП.

Това е едно от най-мащабните разследвания на репортерите за тази година. След месеци неуморна работа, екипът на предаването успява да събере нужните доказателства за порочните практики на бившите и настоящи служители на Националната агенция по приходите.

Писателят Михаил Мишев, известен с псевдонима Михаил Вешим, връчи специални плакети и грамоти на репортерите на предаването и отбеляза, че освен забавния характер, "Господари на ефира" е предаване с кауза, принципи и достойнство, което разрешава сложни казуси и теми. Той пожела на екипа да продължава да бъде все така упорит в търсенето и разкриването на правдата.

"Благодарим за наградите! За нас те са признание и стимул да продължаваме да се борим с несправедливостта. Няма да се спрем пред нищо, за да накараме институциите да си вършат работата!" – коментира продуцентът на "Господари на ефира" - Джуди Халваджиян.

Тази вечер, 15-и май,  в предаването ще бъде излъчен видео материал от награждаването от 23.00 ч., по NOVA.

Освен церемонията по награждаването, зрителите ще видят как "Господари на ефира" ще проверят с какви манджи от кухнята на "Премиерс кичън“ ще нагостят европейските лидери тази седмица.  После ще чуят кой какво изпя през април в музикалната ни класация "Тинтири-минтири“. Продължават и темата с фалшивите шофьорски книжки, защото днес ще разберем пълния асортимент от услуги, които предлага жената документ от Мировяне. А за десерт ще покажат какво хванаха зрители за рубриката "Вие ги хващате, ние ги пускаме“.

Ако сте пропуснали вечерното предаване от 23.00 ч., може да го гледате отново всеки делничен ден от 17.30 ч. в ефира на NOVA.