Съдът описва, че територията е парк и защитава хода процедурата по запазването му

Оспорването на запазването на парк "Бедечка" беше отхвърлено от Административния съд в Стара Загора. Съдът подробно описва, че територията е парк и защитава хода процедурата по запазването му - инициирана от кмета Живко Тодоров и почти единодушно приета от Общинския съвет, след години на граждански протести, информира БГНЕС.

ПОРЕДЕН КОНФЛИКТ: Екоактивисти и собственици на имоти в спор за „Бедечка”

Междувременно, Общината и правителството се споразумяха за военни терени, в които желаещите собственици на имоти в парк "Бедечка" ще получат в замяна. За другите законът предвижда 15-годишен период на възмездяване. 

Палатков лагер против застрояването на парк "Бедечка"

Парк "Бедечка" е зелена територия със стотици декари дървета, алеи и река. След реституция паркът бе отреден за застрояване. Последваха протести и две поредни решения на Областния съвет за връщане на статута на парк. Междувременно имаше и референдум, който показа огромно мнозинство за запазване на парка, и въпреки че не достигна високия законов праг, кметът Живко Тодоров заяви, че ще се съобрази с него. След изтичането на оспорванията в съда, паркът следва да бъде отразен в Общия устройствен план. 

В ЗАЩИТА НА "БЕДЕЧКА": Построиха палатков лагер пред Община Стара Загора

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.