Антонио Таяни поздрави българския премиер за успешното провеждане на европредседателството

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Той е в София за срещата на върха ЕС-Западни Балкани, съобщиха от правителствената пресслужба.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

Министър-председателят посочи, че присъствието на Таяни е голямо уважение както за България, така и за страните, които ще са във фокуса на обсъжданията от европейските лидери в сряда и четвъртък. Той каза, че разчита на подкрепата на Европейския парламент темата за развитието на страните от региона да остане сред приоритетните политики и след края на българското европредседателство.

Председателят на ЕНП: Западните Балкани трябва да се справят с корупцията (ВИДЕО+СНИМКИ)

Таяни поздрави Борисов за успешното провеждане на председателството и приветства работата на страната ни за фокусиране на вниманието върху Западните Балкани.

Председателят на ЕП потвърди ангажимента на ръководената от него институция да подкрепя европейската перспектива на държавите, да насърчава диалога между тях и провеждането на необходимите реформи. 

В четвъртък срещата на върха ЕС – Западни Балкани навлиза в решаващия си ден и лидерите реално сядат на масата на преговорите. NOVA ще следи събитията в специално студио и ще информира зрителите си за случващото се през целия ден.

Nova.bg ще излъчи на живо пресконференцията на участниците в срещата, която ще започне в 15.00 ч.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА НА ВЪРХА ЕС-ЗАПАДНИ БАЛКАНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.