Той се срещна с лидера на партия "ВОЛЯ", за да представи предложенията си

Вицепремиерът Валери Симеонов продължи срещите си с парламентарно представените партии по пакета законопроекти, които той предлага. След срещата с „ВОЛЯ” стана ясно, че Валери Симеонов предлага и нови данъци за хазарта.

АБРО, КРИБ и IAB с декларации за готвената забрана за реклама на хазарт

Той запозна партия „ВОЛЯ” с предложенията си за законови промени, които ограничават продажбата на лотарийни билети и забраняват рекламите на хазарт. Преди дни Симеонов получи одобрението на ГЕРБ и БСП, но лидерът на „ВОЛЯ” Веселин Марешки обяви, че има различни предложения. Двамата са и на различни позиции за разрешаването на тютюнопушенето.

И ЦСКА с отворено писмо заради готвените промени в закона за хазарта

„При обсъждането в комисията на законопроекта, най-вероятно ще поискаме и налагането на съответните данъци върху хазарта. Да, ще ги накаже, защото са много активни, така го тълкувайте, ако искате. Обсъдихме и четирите наши предложения, получихме принципно съгласие практически за всички”, каза Симеонов.

И ПФК "Левски" против затягане на рекламата на лотарийни игри

„По проекта за хазарта – не ги подкрепяме и ще направим наши предложения. Българинът не е дебилен . Всеки трябва сам са решава как да си харчи парите. Затова нашето предложение е всички субекти, до които стигат пари или други материални ценности по формата на реклами, спонсорства, дарения от хората, които се занимават с нещо вредно за живота и здравето на обществото, да бъдат облагани с 10% от тази стойност”, заяви Марешки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.