Владимир Пелов ли писа до президента, NOVA и омбудсмана?

Писмо от името на един от най-издирваните рецидивисти у нас. Четири листа, подписани с името Владимир Пелов са адресирани до NOVA, президента и омбудсмана. Пелов и Радослав Колев избягаха преди повече от месец от Софийския централен затвор. Истинско ли е това писмо?

3 април 2018 година. Владимир Пелов и Радослав Колев въоръжени и през парадния вход бягат от Софийския затвор. Вече 45 дни Пелов е в неизвестност. На 16 май 2018 година - появи се писмо от негово име.

„И да пише писмо и да не пише, ще го хванем”, коментира вътрешният министър Валентин Радев.

Писмото е с дата 7 май, пуснато е с марка от Каварна, но е с клеймо София.  Има и адрес на подателя. Ботевград, ул. “Ал. Батемберг” 21. Тук всъщност е домът на Владимир Пелов.

NOVA се допита до отдел “Разследване” на столичната полиция дали писмото е истинско.

„На първо място ще бъде изследван почерка и дали е и дали самия адресат, писател тоест е съставил това писмо или е под негова диктовка или някой друг го е написал”, каза началник отделът Стойно Цветков.

По марката, залепена на плика може да има ДНК на подателя. Ние го предаваме като доказателство по разследването.

„Може някой от тях да е сътворил това писмо , може и някой близък например да го е написал под тяхна диктовка и да го е пуснал”, заяви началник Цветков.

В писмото пише, че Пелов е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството, не било с цел да убива. Не се казва как се е сдобил с него. Засега почеркът на писмото говори, че авторът му е бил нервен и притеснен. Данните за Пелов и Колев са, че все още са заедно. Чрез писмото се праща сигнал до институциите. В него се твърди, че отстраненият зам.-директор на затвора Анатолий Борисов покровителствал разпространение на дрога зад решетките.

„Аз не знам да има затворник, който да е доволен от режима си или от заместник - директора си”, заяви по този повод министър Радев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.