Командосите демонстрират умения пред военните министри на двете страни

Специалните части на България и Македония - в съвместна акция. Двете държави направиха специална демонстрация, при която показаха как биха си партнирали успешно при терористична заплаха. 

ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ: Антитерористично учение в бургаско училище

Специалните части атакуваха барикадирали се в изоставена сграда терористи. Демонстрацията се проведе на браздата край Благоевград пред министрите на отбраната Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска. Те отчетоха видяното като крачка в правилната посока.

„Това, което двете правителства трябваше да направят, го направиха. А то е да подобрят политическите си отношения. Когато хората имат проблем, първо се обръщат към своите въоръжени сили, а след това към своите съседи”, заяви Шекеринска.

Военно учение край Белене – като в холивудски филм

„Ние на Балканите, като две близки страни, трябва да си помагаме и да се уважаваме”, заяви Каракачанов.

Освен за уважение, се заговори и за подкрепа.

„Те предприеха онези стъпки, онези крачки, които населението на Македония отдавна очакваше. Политика за интеграция на Македония в НАТО и в ЕС. В този път на Македония България твърдо ще подкрепя тази политика и го прави”, каза още Красимир Каракачанов.

ПРАЗНИК НА ВМС: Атрактивни демонстрации в морето край Варна и Бургас

От своя страна Шекеринска изрази оптимизъм за бъдещето на страната си като член на ЕС, както и за преговорите си Гърция относно името Македония.

„Остава да се завърши успешно този процес. Все още е много рано да се прогнозира, но когато премиерите се разбират и търсят решения, е много по-лесно да се стигне до него. Такъв беше примерът с България и се надяваме такъв да бъде примерът и с Гърция”, каза Радмила Шекеринска.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.