Трюдо засегна въпроса за толерантността, уважението към различията и съжителството между културите

Канадският премиер Джъстин Трюдо изнесе реч пред хиляди студенти от Нюйоркския университет на „Янки стейдиъм”, предава CBC. Премиерът стана и доктор хонорис на университета.  В речта си той подчерта нуждата от толерантност, разбирателство, уважение към чуждото мнение и прегръщане на политическите и културни различия. Мнозина от младите хора, които го слушаха, се разплакаха от умиление след речта му.

Канада планира да приеме около 1 милион мигранти до 2020 година

Трюдо призова младите хора да поставят винаги под въпрос собствените си възгледи, както и възгледите на другите. Според него, младите хора трябва да бъдат широко скроени.

Той заяви, че да се прегърне политическото и културно многообразие, значи да се прегърнат различни перспективи.

Канадският премиер – верен на цветните чорапи (СНИМКИ)

„Когато напуснете това място, ще ви призова да общувате с хора, чиито вярвания и ценности се различават от вашите. Бих желал да ги слушате, наистина да ги слушате, и да се опитате да ги разберете, за да намерите нещо общо”, заяви премиерът.

„Много лесно е да общуваме с хора, с които по принцип сме съгласни. Особено сега със социалните мрежи. Хора от нашето племе. Но този свят е много по-голям”, продължи Трюдо.

СТИЛ С ХУМОР: Чорапите на канадския премиер (СНИМКИ)

Той каза, че в епохата на политики на разделение и протекционизъм, светът се нуждае от лидерство, което да сближава различните хора за обща кауза.

„Това е антитезата на поляризацията, агресивния национализъм и политиките на идентичността, които станаха толкова чести напоследък”, подчерта премиерът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.