Двамата гледаха оперната постановка "Зигфрид" от Рихард Вагнер

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева присъстваха в Болшой театър на оперната постановка „Зигфрид“ от Рихард Вагнер – част от успешните гастроли на Софийската опера и балет на престижната сцена.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В сградата на българското посолство в Москва държавният глава разговаря с български и руски културни дейци и общественици, а също така и с представители на българската общност там.

Президентът Румен Радев и Владимир Путин - на среща в Сочи

Румен Радев напомни за призванието на интелигенцията да бъде обществен двигател и призова политиците да работят така, че да създават най-добри условия за разгръщане на творческия потенциал на хората на науката, изкуството и културата.

НА СРЕЩА С МЕДВЕДЕВ: Радев поиска директна газова връзка с Русия

„Няма българин, който да не носи дълбоко в сърцето си спомена и признателността към учителите, създали в него жаждата към знание. На писателите, поетите, художниците, артистите, създаващи духовни ценности, на всички дейци на изкуството, културата, просветата и образованието, днес отдаваме нашата висока почит“, каза държавният глава.

Румен Радев разговаря с Дмитрий Медведев

Българският президент се обърна към гостите и ги приветства с предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.