Това стана ясно на заседанието на Министерския съвет

Правителството отпуска спешно пари за болницата в Ловеч. Това стана ясно на заседанието на Министерския съвет. С парите трябва да бъдат покрити дълговете и да бъдат платени заплатите на персонала.

Без лихва държавата спасява болниците в Ловеч и Враца, но парите ще трябва да се връщат. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в началото на правителственото заседание днес. А държавата щяла да направи така, че частните болници да не печелят на гърба на обществените.

Държавата отпуска 2 млн. лв. за две болници

Друга тема обаче задържа за по-дълго време вниманието на премиера Борисов – втората ни ядрена електроцентрала. Подновяването на проекта „Белене”, което властта обяви преди седмица, вчера доведе до два протеста – и „за”, и „против” „Белене”. А днес премиерът им отговори с напомняне на трите категорични условия, които ще се придържа правителството. Първо – държавата няма да се ангажира държавата със задължително изкупуване на електроенергията, произведена от АЕЦ „Белене”. Второ – няма да има държавна гаранция. И трето – страната ни ще участва в проекта само са парите, които до момента е вложила в проекта, тоест около 3 милиарда и 500 милиона лева.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.