Той ще обжалва

Родители от щата Ню Йорк спечелиха дело срещу 30-годишния си син, за да могат да го изгонят от къщи, предаде БТА.

Родителите са изтъкнали, че синът им - Майкъл Ротондо не допринася към семейния бюджет, не помага в домакинството и няма надеждна работа. Съдията е приел доводите им и е наредил младият мъж да напусне дома на родителите си в Камилъс, на 320 км северозападно от Ню Йорк.

Майкъл Ротондо е поискал предупреждението за напускане да важи шест месеца, каквато е практиката за наемателите.

„Просто исках разумен срок, преди да напусна, като се има предвид, че не бях подготвен да се издържам сам, когато получих известието", каза Ротондо пред телевизия Си Би Ес.

„Не разбирам защо съдията иска да изхвърля хора на улицата", допълва той. Мъжът заяви още, че работи, но отказа допълнителен коментар.

Родителите му - Марк и Кристина Ротондо, твърдят, че са се опитвали да накарат сина си да напусне дома им в продължение на месеци.

Двойката започнала да му изпраща уведомления за напускане още от 2 февруари, показват документите към съдебното дело.

„След разговор с майка ти решихме, че трябва да напуснеш къщата незабавно", пише в една от бележките. „Имаш 14 дни да се изнесеш. Не ти е разрешено да се връщаш", заявяват родителите.

В друга бележка двойката предлага на сина си 1100 долара, за да си намери работа и апартамент и му дава съвет как да се справя сам.

„Има работа дори за хора с малък трудов опит като теб. Намери я, трябва да работиш”, пише в едно от писмата. В предпоследното писмо от 5 март родителите предупреждават сина си, че ще предприемат съдебни действия, за да го изгонят от дома.

Майкъл Ротондо заяви, че ще обжалва решението на съда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.