Според Русия, не е ясно дали тя е говорила по собствена воля или под натиск

Ден след първата медийна изява на Юлия Скрипал  - дъщерята на бившия руски шпионин, която беше отровена с „новичок” във Великобритания, Москва остава скептична.

Кремъл обяви, че не е ясно, дали не й е била отнета свободната воля и говори пред медиите под натиск. В ексклузивно изявление пред агенция Ройтерс, Юлия Скрипал заяви, че един ден иска да се върне в родината си.

Юлия Скрипал: Животът ни се обърна наопаки (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В дългосрочен план, искам да се завърна в родината си. След 20 дни в кома, се събудих с новината, че може би сме били отровени. Още ми е трудно да осъзная, че и двамата сме били атакувани по такъв начин. Фактът, че е било използвано нервнопаралитично вещество е шокиращ. Щастливи сме, че и двамата оцеляхме при този опит за убийство”, каза 33-годишната жена, която беше в кома 20 дни. Тя заяви, че опитът за убийство е преобърнал живота й.

 „Благодарна съм за предложенията за помощ от руското посолство, но в момента не желая да се възползвам от услугите им”, заяви тя.

Сергей Скрипал е изписан от болница

От руския град Ярослав, братовчедка на Сергей Скрипал каза:

„Най-важното за нас е, че тя иска да се върне в Русия, каза го. Въпреки че западните медии повтарят, че не желае помощ от руското посолство. Може би, но не е сигурно. Просто може да не иска да вижда хората от посолството.”

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче заяви, че смята, че Юлия е говорила под натиск.

Лондон не даде виза на племенницата на Скрипал

„Нямаме почва да вярваме на изявленията на Юлия Скрипал. Все още не знаем в какво състояние е, дали е направила това изявление по собствена воля или под натиск. Не знаем какво й е направено и от кого, до каква степен се спазват правата й и доколко осъзнава действията си”, каза той.

Песков допълни, че като се има предвид „безпрецедентната международна провокация спрямо Русия”, Москва си запазва недоверието към случая и има всички основания да го направи.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.