Валежите там бяха изключително силни

Сериозни щети върху земеделската продукция в Панагюрище след мощна градушка, която удари града. Валежите там бяха изключително силни.

Силна градушка удари Габрово (ВИДЕО)

На любителски кадри, изпратени от зрители на NOVA в рубриката "Моята новина", се вижда, че валежите са били обилни, а градушката е образувала нещо като снежна покривка по улиците и тротоарите.

Огромните водни количества са превърнали улиците в реки, а от отводнителните канали на места водата директно е изригвала.

Хората разказват, че ледените топчета са били с размерите на лешник. Градушката е валяла повече от половин час. За щастие няма поражение върху къщите и автомобилите. Унищожени са обаче 90% от земеделските насаждения и реколтата.

Щетите от природното бедствие тепърва ще се изчисляват. Голяма част от хората обаче не са застраховали продукцията си, която отглеждат в дворовете си.

Десетки дворове в града като този зад мен все още са покрити с дебели парчета лед от вчерашната градушка. Неотминало едното бедствие, над града преди минути се изсипа и пороен дъжд, което сериозно притесни хората.  Сняг посред лято, така жителите на Панагюрище определят майското бедствие, връхлетяло града вчера следобед. 15 сантиметрова снежна покривка затрупала улиците.  Над града само за два часа вчера се излели над 61 литра на квадратен метър. Шахтите не успели да поемат голямото количество вода. Близо до Панагюрище няма противоградни площадки. Наводнени са два приземни паркинга към хотели, фризьорски салон и мазе на кооперация. Хората, чиито градини са унищожени сега разчитат на държавата. Пострадалите домакинства не са застраховали градините си, няма да получат и обезщение от държавата.  В Пловдив огромно дърво се стовари върху лек автомобил и го смачка. Цялата пожарна в града е на крак, за да реже реже паднали дървета, както и да отводнява подлези и мазета.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.