Дърво затвори улица в центъра на града и се стовари върху покрива на двуетажна къща

След бурята в Южна България - тежки щети по сгради и автомобили в Пловдив. Ураганният вятър и дъжд предизвикаха и наводнения по улици и подлези в града. Днес започва описването на щетите.

Мощна буря удари Пловдив и региона (ВИДЕО)

От рано сутринта започна разчистването на пораженията от вчерашната буря. Аварийните екипи първо премахнаха половинвековното дърво, което затвори улица в центъра на града и се стовари върху покрива на двуетажна къща. Изпочупени са керемиди и част от покривната конструкция на къщата.

В този случай и при смачкани от дърветата коли общината не поема щетите. Това трябва да направи застрахователят, в случай че хората са направили застраховки на домовете си. 

"Ако гражданите имат застраховка, тя ще им покрие щетите и ще си оправят фасадата. Срещу природата не можем да се борим. За това има застраховка природно бедствие, която покрива такива щети", коментира Стоян Алексиев, управител на ОП “Паркове и градини“- Пловдив. 

БУРИ И ГРАДУШКИ: Предстоят ли екстремни природни явления?

Пожарната е реагирала на 30 сигнала. Подлезите и надлезите, които поройният дъжд наводни още снощи, са били отводнени. Бурята събори и електрически стълб от уличното осветление. По чудо няма пострадали. Из целия град има много прекършени клони и паднали дървета.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.