Със своите 5 сезона, рекорден брой заснети епизоди за толкова кратък период и изключителен актьорски състав "Откраднат живот" се превърна в една от най-харесваните родни продукции през последните години

Най-успешният български медицински сериал приключи своя пети сезон с безапелационен успех. За първи път в историята на продукцията екип, актьори и фенове споделиха заедно дългоочаквания финал по време на специална прожекция в "Дом на киното". "Вашите аплодисменти са адреналинова инжекция за нас! Формулата на успеха е талант и любов, защото този сериал е създаден от българи за българи, от професионалисти, които обичат работата си. Благодарим на NOVA, че подкрепя българското кино, както и за това, че даде пълна творческа свобода на екипа и неуморно ни подкрепяше", сподели развълнувано от сцената главният сценарист на "Откраднат живот" Иван Спасов, който заедно с любимите звезди от сериала получи благодарности и бурни аплодисменти от стотиците фенове в залата.  

Финалът на сезона не изневери на традицията и предложи на аудиторията интересни сюжетни развръзки за героите в личен и професионален план, постави ги пред нови житейски предизвикателства. Над една четвърт от зрителите пред екраните в България (4+) бяха с последния двоен епизод на сериала, което е с 6% повече от дела на излъчваните по същото време турска поредица и готварско предаване на втората по гледаемост телевизия бтв. Финалът на сезон 5 на "Откраднат живот" привлече активното население на България (18-49 г.), като делът сред тази аудитория е 32,1%, с 64% по-голям от дела на бтв по същото време. Най-голям интерес предизвика сред зрителите на възраст 18-34, с дял 38,7% и разлика в полза на NOVA 170%.

 

Петият сезон на българския сериал на NOVA "Откраднат живот: Критична точка" спечели интереса на активното население (18-49 г.) в най-гледаното време и в оспорвана конкуренция с турските поредици, излъчвани по втората по гледаемост телевизия. Над 30% от тази аудиторна група предпочетоха сериала, което е с 21% повече от зрителите на бтв по същото време. През този сезон някои от епизодите постигнаха най-високите си аудиторни дялове сред тази група от старта на сериала през 2016 година. Най-висок дял (35%) "Откраднат живот" постигна сред активното градско население (18-49 г.), а преднината спрямо съдържанието на конкурентната телевизия по същото време, сред същата аудитория е 56%. Българският сериал печели и все повече фенове и популярност сред младата и най-трудна за достигане аудитория на възраст 18-34, спрямо останалите 4 сезона от старта си през 2016 до момента.

Със своите 5 сезона и рекордния брой от 243 заснети епизоди за толкова кратък интервал от време, "Откраднат живот" се превърна в една от най-харесваните родни продукции през последните години. Над 8 700 снимачни часа и 12 000 сценарни страници са в основата на хитовия български сериал "Откраднат живот". Заедно с обичаните български актьори, сред които са: Димо Алексиев, Ралица Паскалева, Деси Бакърджиева, Моню Монев, Емил Марков, Дария Симеонова, Мария Каварджикова, Янина Кашева, Марта Вачкова, Велислав Павлов, Диана Димитрова, Ернестина Шинова, Наум Шопов, Васил Бинев, Димитър Захариев, Милена Живкова, Йоана Буковска-Давидова, Юлиан Вергов, Алек Алексиев, Стоян Алексиев, отделението на болница "Св. Кирил" посрещна и над 1000 епизодика, които влязоха в ролята на лекари и пациенти, а сложните медицински казуси надвишават 300.

Героите достигат "критичната си точка" по време на финала на "Откраднат живот"

Силният сюжет, въздействащият сценарий и изключителният каст стоят зад успеха на сериала, който върна доверието на българската публика в качествените родни продукции и спечели признанието на феновете. Именно те отличиха "Откраднат живот" като Любимия български телевизионен сериал сред продукциите на медията в първите Награди "NOVA подкрепя българските филми" 2018.

Интересът на почитателите към "Откраднат живот" продължава да расте както в телевизионния ефир, така и онлайн и в социалните медии. Всеки епизод провокира стотици коментари и споделяния във Facebook. Над 4,6 милиона са видеогледанията на пети сезон в канала на сериала в NOVA PLAY и в лайфстрийма в nova.bg, а от старта си през 2016 до момента – видео гледанията на всички епизоди са близо 24 милиона.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook.