Европейската служба за граничен контрол и брегова охрана ще разположи 45 полицаи по албанските граници

Европейската служба за граничен контрол и брегова охрана Фронтекс ще разположи 45 полицаи по албанските граници в опит да пресече нова мигрантска вълна. Съответната информация сподели директорът на Фронтекс Фабрис Лежери, отбелязва скопското електронно издание МКД, цитирано от Агенция "Фокус".

Бавария готви план за ускоряване на депортациите на мигранти

Албания е една от страните, която нелегалните мигранти използват за придвижването си към вътрешността на Европа. Лежери предупреди, че се очаква нова вълна от мигранти от Северна Гърция, които през Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина и Хърватия искат да влязат в страните-членки на ЕС.

ЗАРАДИ НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ: Полицията обяви двама за издирване

Бежанците са от Сирия, Ирак и някои страни от Африка. Същевременно новият вътрешен министър на Италия Матео Салвини увери, че Сицилия „няма да бъде бежански лагер на Европа".

Лидерът на „Лигата“ на свой ред добави, че плановете на правителството за миграцията не са радикални, а плод на „здрав разум".

Полицията разчиства бежански лагер в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-малко 35 мигранти загинаха миналата седмица, след като лодката им се преобърна в близост до бреговете на Тунис. При инцидента са спасени 67 души. На борда на плавателния съд е имало около 180 души, съобщиха официални лица. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.