Това стана при стрелба в центъра на Ботевград

Избягалият затворник Владимир Пелов беше убит на място, а друг е в болница след стрелба в центъра на Ботевград, научи NOVA. Раненият е 39-годишният Марио Панчев, който е откаран с две прострелни рани в корема в „Пирогов”. 

Екипи на полицията отцепиха района малко след стрелбата. Разследващите са намерили три оръжия, като две от тях са намерени в района, където е проведена стрелбата. По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг.

АКЦИЯ: Издирваха избягалия затворник Владимир Пелов в Ботевград

Припомняме, че Владимир Пелов избяга заедно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната. А на 2-ри юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник. 

Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни. 

"В събота беше направена поредната полицейска операция по издирването на Пелов. Беше получен сигнал, че Владимир Пелов се укрива на територията на изоставена постройка в центъра на Ботевград. Лицето обаче не беше установено", коментира Христо Терзийски от Главна дирекция "Национална полиция". 

Състоянието на ранения Марио Панчев е изключително тежко. Той е претърпял животоспасяваща операция в "Пирогов". Има вътрешни разкъсвания и още е твърде рано а прогнози, съобщиха от болницата. 

Мъжът е криминално проявен за грабежи и незаконно притежание на оръжие, но не е лежал в затвора. Той имал стара вражда с Пелов заради жена. Живее сам с майка си. Няма деца. 

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ВЛАДИМИР ПЕЛОВ ВИЖТЕ ТУК

Снимка: "Моята новина"

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.