Те са засегнали тайни планове за разработване на свръхзвукова противокорабна ракета за подводници

Хакери на китайските власти са откраднали от подизпълнител на американските военноморски сили огромен обем данни, свързани с воденето на подводна война, съобщи "Вашингтон пост", цитиран от ДПА.

Според анонимни източници на вестника пробивите са станали през януари и февруари и са засегнали тайни планове за разработване на свръхзвукова противокорабна ракета за подводници.

ФБР с предупреждение за хакнати стотици хиляди рутери

Фирмата подизпълнител не е посочена в статията, но "Вашингтон пост" пише, че тя е работила за Военноморския център по подводни войни с централа в Роуд Айлънд.

Откраднатите данни са съхранявани в некласифицирана мрежа на подизпълнителя, а всичките материали биха могли да се определят като секретни, заявяват източниците пред "Вашингтон пост". Вестникът допълва, че ВМС на САЩ водят разследване с помощта на ФБР.

Хакери атакуваха хиляди компютри, за да генерират криптовалути

ФБР отказа коментар, а китайското посолство във Вашингтон заяви, че не знае нищо за хакерската атака.

"Вашингтон пост" пише, че са откраднати 614 гигабайта данни от проект "Морски дракон", сигнали и сензорни данни, информация от комуникационните зали на подводници за криптографски системи, както и библиотеката за водене на електронна война на отдела на ВМС на САЩ за разработване на подводници.

Хакери отмъкнаха над 500 млн. долара от японската борса за криптовалути

Изданието посочва, че се е съгласило да не разгласява някои подробности за проекта за ракетата, след като ВМС заявили, че това може да навреди на националната сигурност.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.