Двамата лидери направиха продължително ръкостискане и позираха за снимка

Историческа първа среща между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер. Доналд Тръмп и Ким Чен-ун направиха продължително ръкостискане и позираха за снимка в началото на срещата си в хотел „Капела” на остров Сентоса в Сингапур. Двамата лидери си размениха няколко думи и се оттеглиха за разговори на четири очи, който продължи около 50 минути.

Малко по-късно Доналд Тръмп и Ким Чен-ун продължиха разговорите си в разширен формат.

ПРЕДИ СРЕЩАТА МЕЖДУ КИМ И ТРЪМП: Коментар за NOVA от Вашингтон

„Г-н Ким, за мен е голяма чест да съм с вас и знам, че ще решим голям проблем, голяма дилема, които досега бяха неразрешими. Ще работим заедно и ще се погрижим за това. За мен е голяма чест. Благодаря много”, заяви Доналд Тръмп.

„Мисля, че работейки в тясна хармония с вас, г-н президент, разбира се, ще има предизвикателства, но искам да свършим тази голяма работа”, заяви Ким Чен-Ун.

Срещата се следи с огромен интерес в Южна Корея. Президентът Мун Дже-Ин призна, че е изкарал една безсъна нощ, за да наблюдава на живо по телевизията случващото се в Сингапур.

„Прекарах безсънна нощ. Аз, заедно с целия ни народ, искрено се надяваме, че това ще бъде успешна среща, която ще отвори нова ера на пълно премахване на ядрените оръжия, мир и нови отношения между Южна Корея, Северна Корея и Съединените щати”, заяви Мун Дже-Ин, президент на Южна Корея.

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.