Предложенията за санкции при наднормен шум бяха приети с 13 гласа "за" и 1 "въздържал се"

Министърът на туризма Николина Ангелкова саботира кабинета, обяви колегата й Валери Симеонов. Повод за думите на вицепремиера е предложението й да бъдат създадени национални курорти, които да не бъдат обхванати от закона на Симеонов за шума от заведенията.

Комисии в НС гледат законопроекта за защита от шума

Той намекна, че може да не остане на поста си, ако продължава блокирането на проекта му . Предложенията на Валери Симеонов бяха приети с 13 гласа "за" и 1 "въздържал се" на първо четене от комисията по икономика и туризъм в парламента. С тях се иска санкциите при наднормен шум да се увеличат, а МВР да контролира обектите. Предлага се и шумозамърсяването да бъде забранено от 23 часа до 8 сутринта.

Валери Симеонов отново влезе в битка с шума в "Слънчев бряг" (СНИМКИ)

„Според мен абсолютно го саботира. Това е все едно да кажеш, че законът за пътищата не важи за магистралите. Този закон е направен основно за големите национални курорти. Естествено, че саботира и то в интерес на една шепа олигарси в туризма, които са пуснали пипала и в политическите среди, да не кажа ръководството на държавата. Не съм Ванга да гледам в бъдещето, може и да не съм на този пост”, заяви вицепремиерът Симеонов.

В наредбата, която подготвят от  Министерството на туризма се обмисля възможност националните курортите да бъдат разделени на зони - за семеен отдих и забавление. 

В позиция от министерството на туризма заявяват, че целта на предлаганите промени е да се постигне баланс в предлагането на туристически продукти и да не бъде застрашено успешното протичане на летния туристически сезон.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.