Бежанците се задушиха в камион в Австрия през 2015-a година

3-ма българи бяха осъдени на по 25 години затвор в Унгария, заради смъртта на 71 нелегални мигранти. Бежанците, превозвани нелегално от нашите сънародници, се задушиха в камион през август 2015-та. Телата им бяха открити в австрийско село, а трагедията потресе цяла Европа.

Хванаха 23 нелегални мигранти, натъпкани в тайник на камион

Подсъдимите бяха въведени в съдебната зала от тежковъоръжени полицаи. Тримата българи чуха тежка присъда. 

Задържаха семейство, в чиято къща бяха открити 29 нелегални мигранти

"Подсъдимите са осъдени на 25 години затвор като членове на организирана престъпна група", каза съдия Янос Джади. 

На 26-ти август 2015-та година 71 души починаха от задушаване в камиона на българите. Сред жертвите бяхах 59 мъже, 8 жени и 4 деца от Сирия, Ирак и Афганистан. 

"По време на няколкочасовото пътуване, температурата се е повишила бързо, малко след тръгването и кислородът в претъпкания камион е свършил, каза съдията.

Камионът с мигрантите влязъл от Сърбия за Австрия през Унгария. Подсъдимите пренебрегнали виковете на хората, които се молели, да бъде отворена вратата.

"Хората вътре бързо са започнали да се задушават и колкото повече време е минавало, те са разбирали, че ще умрат. Започнали да блъскат по вратите, да крещят, за да ги чуе шофьорът.
Температурата се е повишила много, толкова много, че част от хората са загубили съзнание. За 2-3 часа, максимум 5 часа от времето на затварянето на вратите, всички са загинали.", обясни съдията.

В съдебната зала бяха и останалите членове на престъпната група, които също бяха признати за виновни за смъртта на мигрантите. Смъртта на мигрантите шокира Европа, която в този момент се бореше с бежанската вълна. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.