Германските следователи получили информация от американското разузнаване

Германските власти имат "силни подозрения", че тунизиец, арестуван, след като в дома му в град Кьолн е бил намерен рицин, "преднамерено е създавал биологически оръжия", заяви днес федералната прокуратура, цитирана от ДПА и БТА. Според прокуратурата обаче няма данни 29-годишният мъж да е имал конкретен план за терористично нападение или да е бил член на терористична организация.

Белгия осъди задочно джихадист за престъпления в Сирия

Тунизиецът е задържан по подозрение в нарушаване на закона за контрол на военните оръжия и властите проучват дали той е планирал "сериозен акт на насилие срещу държавата".
Полицаи и пожарникари са претърсили във вторник апартамента на тунизиеца, а специалисти в защитно облекло са изнесли отровното вещество от жилището, за да бъде изследвано.

Коалицията елиминира германски рапър, присъединил се към ИДИЛ

Прокуратурата каза, че мъжът, идентифициран като Сиеф Аллах Х., е започнал в средата на май да си поръчва по интернет необходимия материал за създаване на рицин, включително семена, посочва Асошиейтед прес.

Двама на съд във Франция по подозрение, че са подготвяли атентат

Властите все още разследват как точно заподозреният е планирал да използва отровното вещество, но казаха, че той е работил по подготовка на нападение в Германия. Според прокуратурата засега няма доказателства за връзка с екстремистка организация. До момента властите не са коментирали съобщението на в. "Билд", че германските следователи са получили информация от американското разузнаване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.