Вижте ги тази неделя след централната емисия на Новините на NOVA

Кои са героите на нашето време? Отговор на този въпрос търси журналистът Василена Гръбчева тази неделя от 19.20 ч. в Темата на NOVA. Чували сте за тях от новините, за каузите и животите, които са променили, но вероятно никога не сте надниквали в техните.  

Историите на една “фантастична четворка” разкриват какво мотивира четирима души да променят начина си на живот, отказвайки се дори от успешна кариера, за да помагат на другите. Ултрамаратонецът Краси Георгиев, двукратният световен шампион по паркур Делян “Дидо“ Димитров и маратонецът и кросфит атлет Иван Димов се събират преди няколко месеца заради мечтата си да подкрепят тези, които имат нужда. Така се появява “Отборът с мечта”, имащ за цел чрез спортни предизвикателства да събира средства за каузи, спасяващи и даващи смисъл на живота на много непознати. Иван Димов е работил дълги години като инвестиционен банкер на Уолстрийт, но  след  това се завръща в България и основава фондация “Сингъл степ“ – финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп ПРОМЯНАТА. Краси Георгиев също се завръща от чужбина, където е работил дълго време като готвач, включително и в кухнята на Гордън Рамзи. Освен двукратен шампион по паркур, Делян “Дидо“ Димитров е и детски треньор по спортна гимнастика. Николай Герев е кинезетерапевт, който се е посветил да помага на другите и дава всичко за каузите си, дори когато няма за себе си. Спасените от тях ги наричат "герои".  

Кои са те? Свръхчовеци със суперсили, криещи се от света? Или обикновени жители на планетата Земя, избрали да помагат - на теб, на мен, на нас и на всички напълно непознати? Какво кара четирима души да отдадат своя живот в помощ на другите? Гледайте в Темата на NOVA тази неделя от 19.20 ч. веднага след централната емисия новини.