Борис Иванов е бил заловен близо до жп прелез край Летница

Хванаха избягалия затворник Борис Иванов. Той беше заловен в събота следобед в слънчогледови ниви край неохраняван железопътен прелез край Летница. 

В опита си да избяга от полицаите, 48-годишният мъж взел за заложник възрастна жена от Летница, живеела в крайна къща. Държал я е за ръката, но тя успяла да подаде сигнал към районния инспектор, че има проблем.

Радев: Вертолет провери районите, в които може да се намира избягалият затворник

Районът бил заграден, а снайперисти са следили всяка стъпка на рецидивиста и са подали сигнал кога да действат задържащите екипи. Наложило се изваждане на оръжие, за да бъде респектиран престъпникът.

Мaщабната акция по залавянето му започна още в петък вечерта след подаден сигнал на тел. 112, че 48-годишният мъж от Добрич е забелязан в района на ловешкото село Дойренци, а по-късно в района на ловешкото село Александрово. 

Как двама затворници гонят рецидивиста в Ловеч (ВИДЕО)

В ранния следобед е подаден нов сигнал, че е забелязан край град Летница, където малко преди 16.30 часа е бил задържан на изхода на града. Затворникът се е опитал да избяга, но е заловен от служителите на полицията и жандармерията.

МАЩАБНА СПЕЦАКЦИЯ: Службите по следите на избягалия затворник в Ловешко (ВИДЕО)

На специална пресконференция в Ловеч министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че въпреки огромното напрежение и натиска върху органите на реда, те са успели да заловят избягалия затворник Борис Иванов. "Един рецидивист, изнасилвач, обирджия е хванат. Да са спокойни - събота, неделя... Така действа системата, така ще работим и занапред", каза той.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обяви, че след днешната операция обвиненията срещу заловения затворник ще се увеличат и уточни какво наказание е трябвало да изтърпи Иванов. "Реално му остават близо 5 години - 4 години и 9 месеца, до изтърпяване на 13-годишната присъда", заяви той.

Борис Иванов в момента се намира в Районното полицейско управление в Ловеч при засилено полицейско присъствие.

Иванов избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Те са го подгонили след бягството му, но не са успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие. Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за няколко престъпления. Очаква се той да бъде върнат в Ловешкия затвор. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.