Куршумът е минал на сантиметри от главата му, твърди певецът

Стреляха с пистолет срещу певеца Мустафа Чаушев. Инцидентът е станал в Турция , на път за Истанбул. Куршумът е минал на сантиметри от главата му.

С певеца в колата са били съпругата му и дъщеря му. До стрелбата се стигнало, след като час преди това на българо-турската граница Мустафа Чаушев направил забележка на турски гражданин, че го прережда на опашката на граничния пункт.

ПАК АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Колоездач удари таксиметров шофьор (ВИДЕО)

Всичко се случва на 22 април.

„Със семейството ми бяхме на границата от турската страна и чакахме да дадем документите да бъдат регистрирани. Един млад човек 40-45 годишен, просто ни изпревари и отидох да го питам просто защо прережда”, заяви Чаушев пред  NOVA.

Малко по-късно Чаушев бил настигнат на 2-3 километра преди магистралата.

„Чух гръм, нямах време да се уплаша. Продължавах да карам 10-15 метра и видяхме, че стъклото е счупено”, разказа Чаушев.

Веднага викнали органите на реда, които констатирали, че става въпрос за стрелба.

По информция от външното ни министерство, и трите ни мисии в Турция са били наясно със случая. Съдействали са от Генералното консулство в Истанбул. Оттам твърдят, че не са пренасочвали семейството на Мусстафа Чаушев към Анкара, а те сами решили да потърсят помощ и там. В Анкара са разговаряли с охраната, който им обяснил, че най-лесно могат да им помогнат в Истанбул. При следващ разговор с българския консул в Истанбул, самият той е сигнализирал турската жандармерия и е изискал бързо разследване по случая. По данни на външното ни министерство Чаушев не е поискал да подаде жалба и до момента не се е интересувал от хода на разследването.

Репортер: Цеца Алексова

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.