Президентът обеща да работи ден и нощ, защото "няма време за губене"

Демокрацията е победителят на неделните президентски и парламентарни избори, заяви турският държавен глава Реджеп Таийп Ердоган, който спечели вота за президент на първи тур, а неговата фракция – „Партия на справедливостта и развитието“(ПСР), като част от „Народния съюз“ заедно с „Партията на националистическото действие“(ПНД), спечели мнозинство в парламента, предава Anadolu Agency, цитирана от "Фокус".

ТУРЦИЯ СЛЕД ВОТА: Какво значи победата на Ердоган за Европа?

В изказване пред множеството, дошло да го поздрави за триумфа пред централата на ПСР в столицата Анкара, Ердоган подчерта, че всички 81 милиона турски граждани са победители. „Победители на изборите от 24 юни са Турция, турския народ, мъчениците на нашата религия и всички потискани по света“, заяви той. Освен това, държавният глава благодари на лидера, членовете и избирателите на „Партията на националистическото действие“. „Искам да изразя благодарността си към хората ми, братята и сестрите ми, които повярваха на мен, моя съюз и моята партия“, продължи Ердоган.

СЛЕД ПОБЕДАТА: Ердоган започва трансформация на държавния апарат

Той посочи ползите от формирането на коалиции за изборите. „Както виждате, този съюз бе от полза и за другите политически партии в страната“. Турският президент заяви, че е разбрал посланието на гражданите на изборите. „През този мандат ние ще работим за народа и ще се реваншираме за някои грешки от миналото“, увери той.

Привържениците на Ердоган празнуваха изборната победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Още от утре ние ще бързаме да изпълним обещанията, които дадохме на народа“, продължи държавният глава. „Ще подобрим международната репутация на нашата страна“. „Веднага след клетвата, ще започнем да прилагаме програмата като посочим нашите бюрократи“, обясни Ердоган, като обеща да работи ден и нощ, защото „нямаме и секунда за губене“. „Турция реши да вземе страната на растежа, развитието и подобряването на материалното състояние, както и да става все по-уважавана, почитана и влиятелна страна в всички сфери по света“, завърши турският президент. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.