Кога ще се върне лятото?

Кодове за опасно време в цяла България и утре. Кога ще се върне лятото?

Циклонът Нефели вече навлезе и в България (ВИДЕО)

Валежите в страната вече започнаха, като до момента най-силно вали в Югоизточна България. През нощта и утре преваляванията ще продължат и ще са на много места.

ВЛАСТИТЕ В ГОТОВНОСТ: Очакват потоп в Югоизточна България

Интензивни ще са дъждовете през тази нощ главно в Централна България, а утре през деня - на места в югоизточната половина от страната. 

Цялата страна е под опасност, а 11 области в централните и югоизточни части са под оранжев код и там сумарните количества ще са над 65 л/кв.м. А циклонът Нефели, който причинява тази обстановка, през следващото денонощие ще се придвижва към нашата страна и ще премине през източните райони на страната. Подобрение на времето очакваме чак към почивните дни. 

Фандъкова разпореди наблюдение на всички язовири около София

„Няма нищо тревожно към момента. Засега сме спокойни”. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който посети областната дирекция на МВР в Ямбол.

„Към момента на териториятана цялата страна обстановката е сравнително спокойна. Дъжд вали, но няма нито един сигнал за наводнения. Няма застрашени хора от високи води. Полицията и Пожарната са напълно готови. Хората, свободни от дежурство, са предупредени, и при необходимост са готови в рамките на 30-40 минути да се явят на работа. Кметовете са взели допълнителни превантивни мерки като почистване на шахти, наблюдение на речните корита и нивата на язовирите”, заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР главен комисар Николай Николов.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.